DCH wint 1e ronde Jan van der Zwan Cup tegen Zwart/ Wit malden met 5-3

Onderlinge Competitie DCH

Jan Bosch – Klaas Veldstra   0 – 2

Jaap Vos – Ben Okken          0 – 2

Erik Brummelman – Han van Beek 1 – 1

Jan Luiten – Arnoud de Greef 0 – 2

Kort verslag:

Jan Luiten werd als eerste verrast door een mooie combinatie van Arnoud De Greef, werd verder in de verdediging gedrongen en was daarmee gedoemd te verliezen. Erik Brummelman kwam een schijf achter tegen Han van Beek, maar wist toch remise te verkrijgen door tijdnood van Han. Klaas Veldstra speelde een goede partij tegen Jan Bosch en won met een degelijk eindspel. Tot slot maakte Jaap Vos in het middenspel foutje waardoor hij een schijf achter kwam tegen Ben Okken. Toch werd het nog spannend in het eindspel, maar Jaap moest op het laatst zijn hoofd toch buigen voor het prima uitgedachte eindspel van Ben. Arnoud de Greef blijft leiden in groep A en Theo ortsen heeft de leiding in groep B terug gepakt

 

Het 1e team van DCH heeft de eerste ronde in een uitwedstrijd tegen Zwart/Wit Malden met 5-3 gewonnen. DCH kwam op achterstand door een nederlaag van invaller Theo Ortsen. Harry Vos repareerde de schade en won zijn partij. Daarna sloeg Rodier Evers toe en ook hij won zijn wedstrijd . Eddy Hoebink had voordeel in het eindspel maar dat was net  niet genoeg voor de overwinning.