DCH 1 kansloos tegen Huissen

In de achtste ronde van de Gelderse hoofdklasse had het eerste team van de Hengelose damclub geen schijn van kans op een wedstrijdpunt tegen het veel sterkere VBI uit Huissen. Voor twee jaar geleden verraste DCH door gelijk te spelen in Huissen ook toen in de Gelderse hoofdklasse en ook vorig jaar met de bekerwedstrijd speelde DCH gelijk tegen VBI. VBI, in het verleden vaak genoeg landskampioen had genoeg van dat clubje uit de Achterhoek en kwam met groot aantal spelers uit de Nationale ereklasse aanzetten om met dat Achterhoekse Hengelo eens korte metten te maken. Met een gemiddelde rating van ruim 300 meer had het achttal van Hengelo niet veel in te brengen. De strijd ging de eerste twee uur nog wel gelijk op, maar het duurde daarna niet lang of er begon zich een kentering af te tekenen. Misschien met geluk dat een enkeling nog meer kans op remise had kunnen maken dan Tom Westhof en Jaap de Vries, maar meer dan deze twee bordpunten kwamen niet op de teller van DCH voor. VBI ging met een 14-2 overwinning naar huis en Arnoud de Greef, Eddy Hoebink, KLaas Veldstra, Ben Okken, Rodier Evers en Gert Wisselink waren een nederlaag rijker. DCH 1 staat nu met 6-8 op de zesde plek.