Onderlinge Competitie

fouten in het eindspel ?

In de onderlinge competitie werd er weer vel gestreden om de punten. En omdat er deze week geen bondswedstrijden waren was het een volledige ronde voor de onderlinge competitie van DCH Hengelo Gld. Han van Beek had een mooie partij tegen Berend Rossel met een fraai dammen eindspel. Uit eindelijk werd het toch remise waar het eerste naar uit zag dat Han ging winnen.

Saidu Keta had een goed uitzicht op het eindspel om te winnen van Jan Bosch. Doch Jan wist er door te breken en het leek op remise uit te lopen. Echter er zat nog een addertje onder het gras wat Saidu nog uitprobeerde en Jan helaas niet zag en hij verloor alsnog.

Maar het meest bonte van deze avond maakte Ben Okken het tegen Henk Lansink. Henk stond de hele partij onder druk en verloor al een schijf, maar wist toch een dam te krijgen. Ben speelde nog door om te zien of hij met overmacht nog kon winnen. Hij liet echter controle achterwege en zette alles “los”. Henk kon toen twee schijven geven en sloeg vervolgens alles eraf helaas geen punten voor Ben.