Damclub weer van start

Op donderdag 27 augustus heeft de damclub van Hengelo Gld haar wekelijkse club avonden weer hervat.Op deze eerste avond werd er een korte leden vergadering gehouden met de stand van zaken en hoe we dit seizoen verder gaan. Uit de bijna honderd procent opkomst bleek dat velen verheugd waren om elkaar weer te ontmoeten, bij te kletsen en daarbij een partij konden oefenen met elkaar in hoeverre we het spel nog kennen.Het werd een vrolijke start van het nieuwe seizoen waar hopelijk niet weer roet in het eten wordt gegooid.In ieder geval beginnen we donderdag avond bij clublokaal “Ons Huis” met onze eigen onderlinge competitie. Enkele spelers hebben ook aangegeven dat zij alleen daar aan willen deelnemen en niet aan de bondswedstrijden die zeer waarschijnlijk dadelijk ook weer van start gaan. We hebben nog steeds te maken met coronaregels die we in acht moeten nemen  en daardoor zitten sommige verenigingen in de knel met voldoende geventileerde zaalruimte. Maar als het dadelijk zover is zal DCH 1 in de Gelderse hoofdklasse uitkomen en DCH 2 in de tweede klasse van de Gelderse competitie.

De nationale competitie gaat op zaterdag 18 september van start. Bij DIOS-Achterhoek welke dit seizoen verkast van café – zaal Spilman in Beltrum ( gaat sluiten) naar café – zaal Grenszicht in Eibergen komen vijf spelers uit die eveneens lid zijn van DCH Hengelo Gld.  En bij DUO uit Doetinchem spelen drie spelers mee van Hengelose zijde. Hiermee hopen met zijn allen weer een mooi dam seizoen van te maken. En wilt u dat proeven hoe de sfeer en gezelligheid van een clubavond is dan bent u van harte welkom. Voor een ieder geldt dat je zelf bepaalt in hoeverre je  mee speelt en hoe vaak je speelt.