DCH uit vorm

In de tiende ronde van de Gelderse hoofdklasse ontving DCH 1 het eerste team van DCN uit Nijmegen. DCN stond een punt boven DCH dus moest DCH winnen om uit de degradatie zone te komen. Normaal gesproken degraderen er drie teams, maar niet in elke regio wil een team promoveren naar de Gelderse hoofdklasse i.v.m. spelers te kort (8-tallen) en de afstanden. Maar ook in deze wedstrijd ging het mis met DCH. De start was wel goed en zag er hoopvol uit. Rodier Evers had al snel een damslag uitgevoerd, maar bleek iets te voorbarig raakte de dam snel kwijt in een gelijkwaardige stand. Toch kreeg hij nog weer een kans om te winnen, maar kwam niet verder dan remise. Harry Vos speelde in het begin van het seizoen goed, maar de laatste tijd mist hij nog wel eens de “zet controle” en dan verliest hij met een te gemakkelijke zetje tegen hem wat ook nu weer gebeurde. Nadat Gerben te Raa gelijk had gespeeld trok Jaap de Vries de stand weer gelijk door te winnen, 3-3. De bovenste borden waren goed aan elkaar gewaagd speelden scherp en beiden eindigden in remise.In de eindsprint kwam Nijmegen ons voor bij doordat Eddy Hoebink en Jaap Vos hun partijen verloren. Eddy had nog wel een kans op remise en Jaap had na een goede positie veel meer kans om te winnen maar telde fout en kwam bedrogen uit en in het eindspel miste hij ook nog de remise. DCN won met 6-10 en DCH is nu zeer waarschijnlijk gedegradeerd. Op 6 maart volgt de elfde ronde in Voorthuizen tegen DVV.