DCH walst over DZW-Warnsveld

In de derde ronde van de Gelderse hoofdklasse ontving het eerste team van DCH de spelers van DZW uit Zutphen Warnsveld. Meestal zijn het spannende wedstrijden tegen DZW waarbij zij vaker aan het langste eind trokken. Beide “topspelers”van beide zijde waren er niet bij dus dat bleef ook aardig in evenwicht. Maar nu na anderhalf uur spelen was de eerste winst voor DCH al binnen behaald door Klaas Veldstra die in viel. Hij haalde een leuke damzet uit en de tegenstander zag er geen heil meer in en gaf gelijk op.Vervolgens wist Rodier Evers de voorsprong te verdubbelen door een combinatie naar dam. Kwam daar wel mee achter, maar de dam vergoede veel zo niet alles en won. Jaap de Vries had een gelijkwaardige partij en deelde de punten. Tussenstand 5-1. Team leider Harry Vos had met zijn tegenstander een fraaie, maar ook ingewikkelde stand opgebouwd waarbij Harry meer positie voordeel had en met een combinatie een schijf voor kwam. Daarna duurde het niet lang of ook hier ging de winst naar DCH. Zijn broer Jaap volgde kort daarna door op positie de partij naar zijn hand te zetten. Ben Okken had een evenwichtige partij en dat werd remise. Als Tom Westhof nog iets meer tempi had overgehouden in het eindspel dan had hij dat winnend kunnen afsluiten, echter dit lukte hem nu net niet. Uiteindelijk moest Eddy Hoebink het in het eindspel door overmacht van zijn opponent het opgeven. Hij had een dam gehaald ten koste van een paar schijven en ging daar iets te laconiek mee om, vandaar het verlies. Eindstand 11-5 winst voor DCH.