DCH spelers in de Nationale Competitie

Afgelopen zaterdag werd de achtste ronde van de Nationale Competitie gespeeld. In de hoofdklasse A behaalde Arnoud de Greef winst voor DIOS 1 in Huizum. DIOS 1 won met 9-11 en blijft de koplopers op twee punten volgen. Het tweede team van DIOS speelde thuis in Beltrum en ontving WSDV 4 uit Wageningen. WSDV 4 is een Combinatie Team van spelers van verschillende verenigingen. Daarbij spelen een aantal jeugd spelers om hen ook een kans te geven op het nationaal niveau. Echter DIOS 2 was op sterkte en had er zin en wonnen met 17-3 met onder andere winst van teamleider Harry Vos. Eveneens thuis DIOS – DVOIJ CT  (ook een Combinatie Team)   die de gasten uit Lunteren, Des 3 ontving. Maar het derde team won niet zoals beide andere teams, maar gingen strijdend ten onder met 6-14. Jaap Vos verloor en Theo Ortsen speelde remise. DIOS 3 blijft hierdoor lantaarn drager is deze klasse. In de top van deze tweede klasse B gaat het er spannend aan toe. DIOS 2 neemt door de winst de tweede plek van DUO 2 over die in Bunschoten verloor met 11-9. Jaap de Vries, Rodier Evers en Ben Okken kwamen niet verder dan remise. Harderwijk 2 won nipten blijft eerste in deze klasse.