DCH 1 wint laatste wedstrijd

Het eerste team van DCH speelde hun laatste wedstrijd in de Gelderse hoofdklasse van dit seizoen in Voorthuizen tegen DVV. Zij wilden graag winnen om nog op de tiende plaats te eindigden om meer kans te maken in de Gelderse hoofdklasse te blijven. Aan de opstelling was ook te zien dat ze serieus waren en hadden een gemiddelde rating die boven DCH lag. Eddy Hoebink gokte op het verkeerde paard en kon zijn stand positioneel niet goed houden en verloor daardoor zijn partij. Niet lang daarna maakte de tegenstander van Jaap de Vries een verkeerde berekening wat hij duur moest betalen. Beide punten gingen naar Jaap en de stand was weer gelijk.Na een paar uur “dammen”werd het spannend wie er aan het langste eind trok. Tom Westhof dacht laten we maar een kleine voorsprong nemen dan kunnen we altijd nog tegen een onverwachte stootje. Tom wist op positie te winnen en bracht daarmee dus DCH op voorsprong van 2-4. Hier en daar ging het er wat kort er langs of een speler die dacht een punt meer te krijgen, maar, de resterende partijen eindigden allemaal onbeslist. Arnoud de Greef, Klaas Veldstra, Ben Okken, Rodier Eversen Harry Vos speelden remise. Door deze overwinning eindigde DCH op de zevende plaats met 11-10 een goed prestatie.