Nationale Competitie

Zit het dammen provinciaal en bij de verenigingen ‘s avonds op slot, afgelopen zaterdag mocht en kon de zesde ronde van Nationale Competitie wel plaats vinden. Toch waren er bij de landelijke teams ook een aantal die daar vanaf zagen in verband met corona. Het vierde team van DIOS speelde daarom niet en speelt de uitgestelde wedstrijd op 18 december in Raalte met Theo Ortsen in de gelederen. De andere drie teams kwamen wel in actie. Het eerste team in de hoofdklasse A speelde in en tegen Lent en wist daar nipt te winnen met 9-11.  Arnoud de Greef, (een van de zeven spelers van DCH die in deze ronde achter het bord zaten) speelde gelijk. Klaas Veldstra als invaller verloor daar. DIOS 1 staat met zesde met 6-7. Het tweede team in de eerste klasse A waar normaal Klaas mee speelt verloor met 11-5 van de kampioenskandidaat in Oerterp. Hierdoor zakken ze een plaats naar de zevende plek met 6-5. Het derde team deed goede zaken in Doetinchem tegen DUO 2. DUO 2 was gebrand op winst om weer aan kop te komen in deze tweede klasse E.Het leek voor hun ook goed te gaan nadat zij met 4-0 voor stonden. Maar aan het eerste bord wist teamleider Harry Vos zijn mede clubgenoot, maar nu zijn tegenstander Ben Okken te verslaan en bracht de spanning terug. Namens DUO speelde Jaap de Vries gelijk evenals Jaap Vos namens DIOS. Aan het eind verloor Rodier Evers die uitkomt voor DUO en hierdoor kwam DIOS 3 weer op gelijk hoogte met DUO 2 namelijk 8-8. DIOS 3 blijft aan de leiding met 4-7 en DUO 2 volgt met 4-5. In deze groep werden ook wedstrijden uitgesteld, zodat de stand iets vertekend is en een ander team DIOS 3 nog op een punt kan naderen.