DCH “eervol” uit de Beker

In de eerste ronde van de Gelderse beker competitie (4-tallen) moest het eerste team van DCH naar Huissen om daar tegen VBI 1 te spelen. Voor Hengelo een bijna onmogelijke opgave om daar punten te halen, maar het lukte in de reguliere wedstrijd toch heel goed .Als eerste was het Ben Okken die zijn tegenstander met een uitgeslepen eindspel verraste en op die manier de winst wist binnen te halen. DCH stond voor met 0-2 tegen een team met gemiddeld 300 rating punten meer. Helaas ging het voor Jaap de Vries wat minder goed hij verloor op positie in het middenspel en kreeg daarna geen grip meer op zijn partij. Rodier Evers kwam nagenoeg niet in de problemen en wikkelde zijn partij naar remise af. Aan het eerste brod zat Arnoud de Greef nog te vechten tegen Alexander Baljakin een Russische grootmeester, maar Arnoud werd er niet koud of warm van. Arnoud hield de partij klassiek en niet te ingewikkeld en zodoende kon hij naar remise schuiven. De reguliere eindstand werd hierdoor 4-4. Volgens het reglement wordt er dan een barrage gespeeld met een  snel dam wedstrijd van tien minuten per partij per persoon. In deze strijd ging DCH toch ruim kopje onder en waren zij de meester onder tijdsdruk. Alleen Rodier speelde met snel dammen nog remise zodat het 7-1 werd  voor VBI.