DCH 1 opnieuw onderuit

Thuis in de tiende ronde van de Gelderse hoofdklasse ontving het eerste team van DCH WSDV 1 uit Wageningen. Enig sinds was deze wedstrijd al ingecalculeerd als een verliespartij. Net zoals VBI uit Huissen is ook WSDV meerdere malenĀ  kampioen geweest van de Gelderse hoofdklasse, maar ook landelijk in de ereklasse vaak dan met meerdere groot meesters. In deze wedstrijd ging Harry Vos als eerste de boot in. Hij zag een slagzet over het hoofd waar hij anders nogal eens zelf op speelt. Een tijdje later moest Rodier Evers in zijn tegenstander zijn meerdere erkennen die veruit de hoogste rating had. Eddy Hoebink hield het nog mooi op remise, maar korte tijd later kon Jaap de Vries de schijven in het doosje zonder een punt. Tussenstand 1-7 in het voordeel van WSDV. Klaas Veldstra had een gelijkwaardige opponent en speelde remise. Onze gast spelers Tom Westhof en Gert Wisselink hielden zich staande in deze zware wedstrijd en kregen beide een punt voor hun inspanning. Tenslotte moest Arnoud de Greef het opgeven en daarmee eindigde deze wedstrijd in 4-12 voor de gasten uit Wageningen. Op 3 maart is de laatste ronde in Voorthuizen. DCH blijft op de negende plaats staan met 10-8.