DCH 2 troeft koploper af

In de negende ronde speelde het tweede team van de “Hengelse damclub” in Aalten tegen ADC de koploper van de tweede klasse van regio Oost Gelderland. In een spannende wedstrijd oogste Gerrit Kreunen twee punten binnen voor DCH 2 en opende daarmee de score voor DCH 2 met 0-2. Het was een wat verrsasende overwinning ,maar ook die tellen. De overige drie spelers kwamen schijnbaar tot de slotsom dat als we alle drie remise spelen dan wordt het 3-5 in het voordeel voor DCH 2. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk is dat wel gelukt. Dit gold ook voor Jan Bosch die veruit de sterkste speler van ADC tegen over zich had. Jan Luiten nam aan het eerste bord de honneurs van DCH waar en speelde evenals Theo Ortsen aan het vierde en laatste bord ook remise. Met deze 3-5 zege loopt DCH 2 wel wat in op de derde plaats, maar nog met een wedstrijd te gaan komen ze niet meer op gelijke hoogte en blijven op de vierde plek staan. Gerrit Kreunen is met deze overwinning de topscoorder van DCH 2 met 7-9 en staat hij op de zevende plek van de ranglijst van de tweede klasse van Oost Gelderland.