DCH spelers in de Nationale Competitie

Afgelopen zaterdag stond de tiende ronde van de Nationale Competitie op het programma. De drie teams van DIOS-Achterhoek speelde allen een thuiswedstrijd bij Cafe Spilman in Beltrum. DIOS 1 ontving Fryslan uit Leeuwarden en DIOS moest daarvan winnen om nog in aanmerking te komen voor een promotie wedstrijd, echter dit lukte niet. Zij verloren nipt met 9-11 en staan nu vierde in de hoofdklasse A met 10-14. Arnoud de Greef speelde in tijdnood remise terwijl hij kans had op winst. Het tweede team ontving Witte van Moort 3 uit Westerhaar. DIOS 2 aast op het kampioenschap in de tweede klasse B en was zaak om ook aan de bordpunten te werken. Zij wonnen ruim met 15-5 waarbij Harry Vos ook twee punten had toegevoegd. In die zelfde klasse speelde DIOS 3 tegen DUO 2 uit Doetinchem. DUO 2 heeft praktisch geen kans meer om promotie kwam en met een aantal jeugdspelers en op die manier met uitstekend spel kon DIOS 3 gelijk spelen met 10-10. Bij DIOS 3 won Jaap Vos en verloor Theo Ortsen. Bij DUO 2 speelde Jaap de Vries gelijk en Rodier Evers won. DCH 2 uit Harderwijk die gelijk stond met DIOS 2 verloor van DEZL uit Laren en zodoende is DIOS 2 alleen koploper geworden en kunnen zij 29 februari in Heino kampioen worden. Stand tweede klasse B: 1 DIOS 2 10-17, 2. DCH 2  10-15 3. DES 3  1014  4. DUO 2  10-13.