DCH kampioen

In de achtste en voor laatste ronde van de Oost Gelderse bondscompetitie wisten de spelers van de Hengelose damclub in Laren het kampioenschap binnen te halen. De strijd ging ditmaal tegen het eerste team van DEZL waarbij DCH aan een gelijkspel voldoende had om het kampioenschap veilig te stellen. DEZL was enigste nog in de strijd om het goud en stond bij aanvang van de wedstrijd drie punten achter op DCH. Dus theoretisch was het nog mogelijk voor DEZL. In het openingswoord van deĀ  teamleider van de Larense kant werd al geopperd gezien de speelsterkte van beide teams dat dat een behoorlijk zware opgave voor hun was. Ditmaal was het Rodier Evers die de score opende doordat zijn tegenstander zich op positie wel vroeg liet vast spelen en daardoor al een schijf achter kwam en geen enige compensatie had op dit verlies. Als tweede noteerde Ben Okken zijn winst partij ook hij had door betere positie in zijn partij en wist te gemakkelijk te winnen. Harry Vos had een slechtere opening van zijn partij, maar herstelde zich goed en wist het eindspel geraffineerd uit te spelen en met deze winst haalde hij het zesde punt binnen om DCH kampioen te maken. Echter de score ging nog verder omhoog. Jaap de Vries zijn opponent had in een dammen eindspel een schijf voor maar wilde teveel en dat strafte Jaap netjes af, 0-8. Eddy Hoebink tot nu toe slechts een keer remise toegestaan wist nu zijn partij ook weer te verzilveren. En tenslotte Arnoud de Greef, zijn tegenstander had het hem wel moeilijker kunnen maken en op remise spelen, maar ja, dat moet je dan wel doen. Arnoud ging hem ondertussen met de winst lopen en maakte er 0-12 van. DCH leidt dan ook met 8-16 in deze klasse. In de topscore lijst van deze klasse staan boven aan : Eddy 8-15, Rodier en Harry beide 8-14 Jaap de Vries 7-13 en Arnoud 8-13